L’Ajuntament vol prohibir la suelta de vaquillas de Llefià a partir de l’any que ve. Així ho va anunciar el nou equip de govern poc abans de la celebració d’enguany, que va tenir lloc el cap de setmana del 19 i 20 de juny al parc del Gran Sol, i que pot haver estat l’última edició.

El nou govern s’ha compromès que enguany hagi estat l’últim amb correbous a la ciutat. A canvi, el consistori vol estudiar amb els organitzadors de l’esdeveniment trobar una altra proposta cultural que serveixi com a alternativa.

“Encara no ens hem assegut a negociar amb ningú”, explica a Línia Badalona Jordi Mesa, president de l’Associació de Veïns Llefià-Gran Sol. “Si al final no ens entenem, portarem la qüestió al Ple, i que allà, democràticament, es decideixi què fer”, afirma Mesa.

El partit animalista PACMA va instar la nova corporació a prohibir aquesta celebració on, segons asseguren, els animals “són colpejats, pateixen estrès i ansietat per les caigudes i en moltes ocasions acaben per morir d’esgotament”, un extrem que neguen els organitzadors.

Aquesta festa ha estat recentment envoltada de polèmica, ja que la plataforma Badalona Sense Correbous va denunciar fa dos mesos que la suelta de l’any passat es va finançar “amb diners públics de Badalona Cultura”, fet que entraria en conflicte amb un acord del Ple durant el mandat de 1999-2003, on es va aprovar que els correbous no es pagarien amb diners del consistori.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram