La plataforma, en una protesta del gener on va tallar la B-20. Foto: ZEM

La Plataforma Zona Educativa Montigalà (ZEM) ha superat les 6.500 signatures recollides al llarg dels últims vuit mesos per demanar que es construeixi l’Escola Montigalà i l’Institut Ventura Gassol.

La plataforma, tot i “saludar la constitució del nou Ajuntament i del nou equip de govern”, demana a la nova alcaldessa “l’inici immediat de les obres de l’Institut Ventura Gassol”, que té una partida de 4,5 milions d’euros aprovada als pressupostos de la Generalitat, i la “concreció d’un calendari d’execució del projecte de l’Escola Montigalà” –per a aquest centre no hi va haver partida pressupostària aprovada enguany–, pendent encara de compliment per part d’Ensenyament.

De les signatures recollides –6.538 en total–, 2.439 han estat recollides a través de la pàgina web Change.org. Per altra banda, 3.775 persones van signar a favor de la construcció dels centres educatius a les mobilitzacions que la ZEM ha estat organitzant a la ciutat des del passat mes de novembre. Per últim, 324 signatures han estat recollides al blog reivindicatiu de la plataforma.

Els 4,5 milions contemplats per rehabilitar o construir el nou institut Ventura i Gassol, gràcies a un acord a principis d’any entre CiU i ERC, van ser valorats per la ZEM com “un pas endavant però clarament insuficient”, ja que segons la plataforma educativa “queda molt lluny dels 11,5 necessaris” per completar la Zona Educativa Montigalà, que també inclou l’escola Montigalà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram