Presentació Festes Maig 2022

Dilluns es va presentar la programació de la celebració. Foto: Ajuntament

Badalona recuperarà enguany l’esperit popular de les Festes de Maig. El consistori s’ha proposat, de la mà de les entitats i les agrupacions locals, convertir els carrers del municipi en verdaders escenaris per trencar amb les restriccions per la pandèmia del coronavirus que han caracteritzat les últimes edicions de la tradicional festivitat. Sota aquesta premissa, els organitzadors han preparat una programació musical amb figures de renom com Manel, Fangoria, Ginestà o El Petit de Cal Eril.

El meteoròleg badaloní Tomàs Molina serà l’encarregat de donar el tret de sortida a les festes amb la lectura del pregó el divendres 6 de maig a les sis de la tarda. El seu relleu a l’escenari el prendrà el grup reivindicatiu Las Karamba i tancarà la primera jornada de celebració la Comissió de Festes de Badalona amb la Nit del Mono.

L’endemà s’inaugurarà una de les novetats de l’edició d’aquest 2022: el festival Arts Arnús. Aquest certamen portarà al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús una bateria de propostes musicals per a tots els públics que aniran des de l’artista local Mar Serra fins als populars El Petit de Cal Eril i Ginestà.

El passeig marítim del municipi tornarà a transformar-se en un gran escenari per acollir una jornada de concerts amb les actuacions del grup mataroní The Tyets i Manel, que tancaran la vetllada amb una actuació on barrejaran temes del seu cinquè i darrer treball amb altres èxits de la seva consolidada trajectòria.

La tradicional Nit de Sant Anastasi tindrà com a plats forts el clàssic piromusical i la Cremada del Dimoni Amunt la llum! a la platja dels Pescadors. La jornada acabarà amb les actuacions de Fangoria i Roba Estesa, entre altres.

“Després de dos anys de pandèmia que ens han impedit gaudir plenament de les Festes de Maig, enguany tenim un programa molt complet, equilibrat i ple de detalls que farà que aquestes siguin unes festes inoblidables”, assegurava l’alcalde Rubén Guijarro en la presentació de la programació d’enguany celebrada dilluns al vespre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram