El nou aparcament per a bicicletes instal·lat a Badalona. Foto: AMB

Badalona compta des d’aquest dimarts amb un nou gran aparcament per a bicicletes. La nova infraestructura -que té capacitat per gairebé un centenar de bicis- està ubicada a la plaça Roca i Pi, al costat de l’estació de Rodalies, i està integrada dins del servei Bicibox de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que ja opera en altres municipis com Gavà o Sant Joan Despí (Baix Llobregat).

Les flamants instal·lacions són gratuïtes i estan pensades principalment per fomentar la intermodalitat entre la bici i el transport públic en els desplaçaments per la metròpoli. El recinte també compta amb un punt d’autoreparació i manteniment i amb uns armariets amb endoll integrat per connectar-hi la bateria dels vehicles elèctrics.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte de creixement del Bicibox, que preveu ampliar el servei un 30% durant aquest 2022 amb la creació de fins a 500 noves places d’aparcament per a bicicletes a la zona metropolitana.

“Avui és un dia important per a la ciutat pel que fa a la mobilitat sostenible perquè la posada en marxa d’aquest Bicibox gratuït a tocar de l’estació de Renfe permet als usuaris de la bicicleta connectar amb la xarxa de rodalies”, ha assenyalat l’alcalde Rubén Guijarro en l’acte de presentació de l’aparcament, on també ha anunciat que el 2023 s’engegarà un projecte per connectar aquest servei amb el Bicing de Barcelona a través de la instal·lació d’una trentena d’estacions per a bicicletes al municipi badaloní.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram