Un partit de la Penya a l’Olímpic en una imatge d’arxiu. Foto: Club Joventut Badalona

La celebració el pròxim cap de setmana d’un esdeveniment de criptomonedes al Palau Municipal d’Esports de Badalona ha desfermat la polèmica al municipi. Les jornades organitzades per la companyia internacional IM Mastery Academy a l’Olímpic estan en el punt de mira per la seva vinculació amb una organització investigada pels delictes de captació de menors i estafa piramidal.

En els darrers dies, l’executiu encapçalat per Rubén Guijarro ha rebut nombroses queixes formals demanant la suspensió d’aquest esdeveniment, que es presenta al públic com un curs de formació en l’àmbit de la inversió financera. Aquesta allau de notificacions ha portat el consistori a enviar una carta a la direcció del Club Joventut Badalona -entitat concessionària del pavelló municipal- on reclama que es valori la cancel·lació de les jornades.

“Davant l’angoixa expressada per molts ciutadans per les presumptes captacions de menors d’edat efectuades pel llogater i en suport a les demandes de totes les persones s’han adreçat a nosaltres, manifestem el nostre total rebuig a la celebració de l’acte”, assenyala el govern local en l’escrit. Per la seva banda, fonts de la Penya consultades per aquest mitjà asseguren que la sol·licitud per realitzar les jornades va arribar fa uns mesos a través d’un promotor d’esdeveniments local i que el paper del club es limita a “llogar el recinte en les condicions pactades”.

La celebració d’aquest esdeveniment de criptomonedes es produeix després que el passat març acabessin detingudes vuit persones en el marc d’una operació per desmantellar una organització acusada de captació de menors i d’estafa piramidal. Segons informa El Confidencial, els arrestats formaven part d’una espècie d’acadèmia que suposadament oferia cursos en inversió financera i que captava les seves víctimes -principalment joves i menors d’edat- en espais públics i actes presencials.

Malgrat els vincles que vinculen els detinguts amb la companyia responsable de l’esdeveniment al pavelló de la Penya, des d’IM Mastery Academy insisteixen en un comunicat que la investigació oberta no els involucra “directament” i que estan cooperant amb les autoritats per esclarir el cas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram