La fiscalia de Barcelona ha decidit arxivar la investigació oberta arran de la denuncia presentada per diversos aspirants a les oposicions que es van celebrar l’any passat per accedir a 12 places de la Guàrdia Urbana.

La denuncia es va produir després que alguns aspirants, estranyats per un qüestionari atípic, van sospitar d’una possible manipulació de les proves després que els sis millors candidats van obtenir unes notes molt altes.

Tot i arxivar el cas, la fiscalia ha constatat que existeixen sospites i indicis d’anomalies en la prova, però no ha pogut acreditar la comissió d’un delicte de tràfic d’influències o prevaricació.

Tal com ha publicat El Periódico, la fiscal Juana María García ha deixat clara en la seva resolució “l’extraordinària i sorprenent coincidència derivada del fet que els sis primers opositors tinguessin una relació personal o laboral directa amb personal de la Guàrdia Urbana o l’Ajuntament”. D’aquests sis, dos són fills d’escoltes de l’alcalde i tres més són fills d’agents municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram