Al llarg d’aquest mes els badalonins s’entreguen a les Festes de Maig, a una celebració de la qual se senten molt orgullosos. Foto: Festes de Maig

Les Festes de Maig estan a punt d’arribar al final de la seva primera setmana. Això no vol dir, però, que el programa d’activitats comenci a fluixejar. És més, aquest diumenge serà un dels dies del mes on se celebraran més actes, un dels quals, el més important de les festes: la Cremada del Dimoni.

Fins avui, els badalonins ja han pogut gaudir d’un bon grapat d’actes relacionats amb la música, la cultura popular, el ball o la lectura. La nedadora Mirea Belmonte, que amb només 24 anys ja acumula un palmarès impressionant, va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a les festes amb el pregó del passat dia 1. El matí del mateix dia es va celebrar a la Rambla l’activitat ‘Sigues la Festa’, organitzada per la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular i la Colla de Geganters de Badalona. Una estona després del pregó, la plaça de la Vila també va ser l’escenari del concert de la banda de versions ‘Back2days’, mentre que la Sala Sarau va acollir el concert de ‘La Bien Querida’.

L’endemà, dissabte dia dos, es va inaugurar l’exposició ‘Forjadors de la Festa’ a la planta baixa de la Casa de la Vila, i a dos quarts de deu del vespre va arribar el torn del concert de José Luis Figuereo, conegut com ‘El Barrio’. Diumenge el protagonisme de les festes va anar cap a Sant Roc, on es va celebrar la 33a Fira d’Artesania. L’altra protagonista dominical va ser la cultura popular, gràcies a la Diada Trabucaire i la Trobada de Puntaires.

Avui dijous les Festes de Maig continuen amb el lliurament de premis del concurs ‘El Dimoni a l’Escola’ i la presentació del llibre ‘La Cremada del Dimoni de Badalona’ amb motiu del 75è aniversari d’aquesta tradició. Demà arribarà el torn de la diada castellera infantil a la plaça de la Vila, de ‘La Nit del Mono’, la cercavila festiva que recorrerà alguns carrers de la ciutat, i del concert de Sanjosex a la Sala Sarau. Dissabte, i sobretot diumenge, amb la Festa del Dimoni, el protagonisme se l’endurà la cultura popular. D’aquí a finals de mes, la majoria d’actes que queden se celebraran els dies 16, 17 i 23.

La Comissió de Festes torna a criticar l’Ajuntament

Durant les Festes de Maig de l’any passat la Comissió de Festes va denunciar el “menyspreu de l’Ajuntament” envers la seva tasca i va apostar per editar un programa propi.

Enguany, tot i que els actes que organitzen sí que han estat inclosos en el programa oficial, denuncien que la comunicació amb l’Ajuntament ha tornat a ser molt dolenta. Una de les integrants de la comissió, Marta Soler, explica que el consistori “ha col·locat actes al programa oficial per contraprogramar els nostres”. “El pressupost de l’Ajuntament per les festes és opac i al programa es nota que és any electoral”, afegeix Soler.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram