El batlle badaloní ha deixat clar que no vol una mesquita a la ciutat. Foto: PP

“Si algú es pensa que podrà construir una mesquita a Badalona, s’equivoca i m’hi trobarà al davant amb una actitud contundent i sense complexos”. Així de clar es va mostrar l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, fa dues setmanes, en una visita a la població gironina de Salt en referència a una publicació del diari ABC on s’apuntava que Badalona podria ser el lloc escollit pel govern marroquí per a la construcció d’una mesquita.

Les declaracions d’Albiol, fetes precisament en una localitat amb una altra presència d’immigrants musulmans, van deixar molt clara la seva oposició frontal a aquest possible projecte. “No vull que -Badalona- sigui referent de l’islam”, va afirmar l’alcalde en declaracions al diari ABC, tot i deixar clar que “ho dic amb respecte cap als que practiquen l’islam. Amb respecte a la llibertat religiosa i de culte, com no pot ser de cap altra manera”.

Segons la informació d’aquest rotatiu espanyol, les autoritats marroquines volen impulsar la construcció d’una gran mesquita a la província de Barcelona, amb Badalona com la seva opció preferida. L’objectiu del govern del Marroc seria contrarestar els efectes de la possible ubicació a Catalunya d’una altra mesquita, en aquest cas impulsada per Qatar.

CIU, TAMBÉ EN CONTRA
Qui també va mostrar el seu desacord amb aquest projecte, tot i que amb unes declaracions molt més contingudes, ha estat CiU. Segons la formació que encapçala Ferran Falcó, “la instal·lació d’un gran centre de culte de caràcter metropolità no forma part dels equipaments que la ciutat planteja com a necessaris”.

Al mateix temps, Falcó va apuntar que es podria tractar d’una “cortina de fum”, ja que “no és la primera vegada que la qüestió de la mesquita apareix casualment poc abans de les eleccions municipals. Va passar l’any 2007 amb els rumors sobre una possible mesquita a Montigalà, o el 2011 amb la darrera campanya d’Albiol, que va recuperar aquest tema amb l’objectiu de guanyar quatre vots i capitalitzar titulars”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram