Estació metro L1

L’L1 podria arribar al centre de Badalona el 2031. Foto: A. Cadanet / ACN

L’arribada de la Línia 1 de metro a Badalona podria ser una realitat el 2028. Així ho va confirmar la setmana passada el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en resposta a una pregunta presentada al Parlament pel grup del PSC-Units. Puigneró reafirma d’aquesta manera el compromís que ja figura en el nou Pla Director d’Infraestructures 2021-2030, que preveu l’inici de les obres d’ampliació de la línia 1 el 2025.

Si no hi ha cap imprevist, la primera fase de l’actuació –que implica la creació de dues noves estacions als barris de Montigalà i de Lloreda-Sant Crist– podria estar enllestida en tres anys, culminant una part del projecte iniciat ara fa tretze anys. La segona fase de l’ampliació, que ha de suposar l’arribada del metro a l’estació de Rodalies de Badalona, està prevista per al 2031, completant així l’esperada connexió amb el centre.

“Som optimistes. En aquesta part de la perifèria barcelonina no tenim pràcticament línies de metro i creiem que ja ens toca a Badalona. L’arribada de l’L1 implicarà una evolució impressionant als barris”, assegura Antonio Salguero, membre de l’Associació de Veïns de Lloreda. Salguero recorda que la iniciativa es va poder reactivar farà uns quatre anys després que el projecte inicial quedés aturat i s’hagués de refer perquè havia vençut.

En la mateixa línia es pronuncia Diego Guerrero, coordinador de la Taula de la Mobilitat. “És una infraestructura necessària perquè suposa la connexió amb Santa Coloma i Barcelona. El gran repte és aconseguir que el Parlament aprovi la partida corresponent”, apunta Guerrero, que celebra el “compromís polític” per revertir el dèficit en infraestructures del Besòs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram