Unitat Omega

La polèmica Unitat Omega en una imatge d’arxiu. Foto: Ajuntament

La polèmica Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona ha tornat a primera línia aquesta setmana. El consistori anunciava ahir l’ampliació del servei de patrullatge d’aquest equip del cos policial recuperat durant l’últim mandat de Xavier García Albiol després de prop de sis anys sense funcionar i que ara actuarà de dues de la tarda a sis del matí. Aquest moviment, però, implica la dissolució com a tal de la unitat, que passarà a ser un servei més de la Guàrdia Urbana amb un funcionament per torns pel qual passaran de manera rotatòria diferents policies.

Segons defensa el govern local, aquesta modificació té l’objectiu de treure pressió als agents i garantir que sempre hi hagi en servei vuit professionals. “El servei de reforç i intervenció planificada s’amplia per donar més i millor seguretat als veïns i protegir als qui ens protegeixen”, apuntava al respecte l’alcalde Rubén Guijarro, que es mostrava convençut que aquests canvis permetran incrementar la capacitat d’intervenció del cos policial davant de fets delictius.

La iniciativa, però, no ha comptat amb el vistiplau del PP, que considera que s’ha dissolt de facto la unitat, deixant la ciutat sense un servei d’actuació immediata amb agents especialitzats i uniformats. “Em sembla un gravíssim error que pagaran els veïns i que només acontenta els socis radicals del govern”, assenyala al respecte Albiol, que ja ha avançat que si torna a ser investit alcalde el 2023 recuperarà l’equip i el seu funcionament original.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram