La comunitat educativa de la ciutat torna a estar en peu de guerra. Així ho va evidenciar abans-d’ahir a la plaça de la Vila amb una manifestació mentre se celebrava el Ple Municipal a l’Ajuntament.

I és que, segons explica la Federació d’AMPA, ha tingut coneixement que la Generalitat preveu tancar de cara al pròxim curs tres grups de P3 de les escoles públiques Pere de Tera, Rafael Alberti i Pau Picasso i no restablir el grup que l’any passat ja va suprimir a la Baldiri Reixac.

En canvi, detalla la FAMPAS, el govern català preveu obrir línies addicionals en dos centres (Planas i Casals i Artur Martorell) “precisament en la zona d’influència de les dues noves i llargament reivindicades escoles Les Ciències i Lola Anglada”. Segons la comunitat educativa, “això evidencia la manca de previsió o de voluntat a l’hora d’adequar l’oferta de places”.

Per tot plegat, la FAMPAS va mostrar abans-d’ahir el seu rebuig al que considera un “atac frontal a l’escola pública” i demana que totes les escoles surtin “amb un mínim de dues línies” al període de preinscripció.

AMPLIACIÓ DE LA LLAUNA
Però no tot són males notícies. Tal com va avançar TeleB, la mateixa FAMPAS també ha pogut saber que la Generalitat ampliarà les instal·lacions de l’institut La Llauna per acollir un nou grup de primer d’ESO a la tercera planta de l’edifici, actualment en mal estat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram