Una imatge de la protesta del passat 31 de gener. Foto: ZEM

La comunitat educativa de Montigalà, liderada per la plataforma Zona Educativa de Montigalà (ZEM) -que representa 14 entitats educatives i veïnals- continua reclamant a la Generalitat, tot i la partida de 4,5 milions d’euros que finalment contemplen els pressupostos del Govern català per a l’institut Ventura i Gassol, que posi en marxa la zona educativa del barri amb un nou edifici per a l’escola Montigalà i per al mateix institut.

Des del moment que es va conèixer que finalment la Generalitat destinaria 4,5 milions per al Ventura Gassol, la comunitat educativa ja va deixar clar que ho trobava “insuficient” i el passat 31 de gener ho van fer explícit amb una manifestació que va reunir més de mig miler de persones per reclamar “una solució clara”, tal com expliquen des de la plataforma ZEM, tant per a l’escola com per a l’institut. La marxa, marcada en tot moment pel seu to festiu, va recórrer els carrers de Montigalà fins a arribar als accessos de la Pota Nord de la Ronda B-20, on els concentrats van dur a terme una flashmob.

ESMENA AL PARLAMENT
La reivindicació de la plataforma va continuar el passat dimecres 4 de febrer amb la presentació al Parlament de la seva esmena als pressupostos. Un grup de representants de ZEM també es va reunir amb els diputats d’ERC, Anna Simó i Pere Aragonès, i amb la diputada del PSC, Rocío Martínez Sampere, per exposar-los que la partida de 4,5 milions és insuficient i “reclamar-los que aprofitin el temps que falta per a l’aprovació dels pressupostos per buscar una solució global, clara i ferma per a l’escola i l’institut”, tal com expliquen des de ZEM. La plataforma havia fet la mateixa demanda uns dies abans a CiU i ICV-EUiA.

Per completar tot aquest seguit de reivindicacions, ZEM ha iniciat una campanya de recollida de firmes, a través de la plataforma Change.org, per reclamar a la Generalitat la zona educativa. De moment han recollit més de 2.200 firmes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram