Dos supervivents de la nau del Gorg pinten un mural en record a les víctimes. Foto: Albert Segura /ACN

Fatou, Amadou, Boubacar, Thierno i Baye. Aquests són els noms de les persones que van morir en l’incendi d’una nau ocupada al barri badaloní del Gorg el 9 de desembre del 2020. Un any després de la tragèdia, els supervivents han tornat a alçar la veu per denunciar la situació de precarietat en la qual es troben i per alertar que el risc d’un nou incendi segueix present.

El primer aniversari dels fets va arrencar el passat dijous amb una pregària en record a les víctimes i van continuar amb la creació d’un mural amb els noms dels desapareguts en el mur que flanqueja el solar on s’ubicava la nau. Després va tenir lloc una concentració, on els supervivents van reclamar a les autoritats ajuda per regularitzar la seva situació i poder així accedir a una feina i un sostre digne.

Cal recordar que molts dels afectats malviuen en altres naus ocupades com la del carrer Progrés, on hi resideixen prop d’un centenar de persones en condicions precàries. Precisament, el desnonament d’aquest espai ha estat recentment ajornat fins al pròxim 13 de gener.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram