“No és un tema de dies, ve de molt lluny. I ha estat una decisió complicada presa després d’una acumulació de decepcions”. Així resumeix Carles Sagués, fins fa poc president del grup municipal d’ICV-EUiA, la seva renúncia a aquest càrrec, a l’acta de regidor i a la resta de responsabilitats que tenia en el partit. Però no ha estripat el carnet, perquè encara té “esperances que algun dia Iniciativa agafi el camí” que creu “que hauria d’haver agafat ja”.

Són declaracions a Línia Badalona d’un Sagués que lamenta “l’actitud conservadora” d’ICV-EUiA, que, sempre segons la seva versió, “no ha estat prou atrevida d’obrir-se als moviments socials i practicar el nou tipus de política que demana la societat”. Una acusació que no comparteix Aïda Llauradó, coordinadora local d’ICV, que argumenta que Sagués pretenia que “ens dissolguéssim en una plataforma, renunciant a les sigles i parlant a títol individual”, i que la negativa a acceptar-ho “no és una actitud conservadora” sinó “la manera de treballar com ens correspon com a partit mentre ho siguem”.

Amb tot, i després que Carme Martínez, la següent en la llista, hagi renunciat a rellevar Sagués –per motius similars–, la mateixa Llauradó serà qui el substituirà al Ple, mentre que la presidència del grup municipal encara no està decidida.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram