Una protesta de la comunitat educativa a Serveis Territorials. Foto: ZEM

Nova negativa. La Generalitat va confirmar a principis d’aquesta setmana a la comunitat educativa del barri de Montigalà que no es construiran els nous edificis de l’Escola Montigalà i de l’Institut Ventura i Gassol.

A través d’una carta del director de l’Oficina del President de la Generalitat, Joan Vidal, la comunitat educativa va poder conèixer que “a hores d’ara, cap dels dos equipaments ha estat proposat per ser inclòs en els pressupostos del 2015, ja que l’escolarització queda garantida en els dos pròxims cursos escolars”. És més, la carta també apunta que és probable que es reajusti “l’oferta de places escolars”, ja que “atenent a les dades del padró i l’IDESCAT, es constata una disminució de la natalitat”. D’altra banda, la carta sí que admet, textualment, que la previsió d’alumnes del Ventura Gassol per als pròxims cursos farà que “el nou edifici de l’institut Ventura Gasol es mantingui en la planificació de construccions escolars”“

Aquesta resposta de la Generalitat ha estat qualificada de “decebedora” per la Plataforma en defensa de la Zona Educativa Montigalà-ZEM. Lamenten haver hagut d’esperar “un mes i mig” per rebre una carta que “ni tan sols està firmada pel President, sinó pel director de la seva oficina”. A través d’un comunicat al seu web, la plataforma també mostra el seu descontentament perquè la resposta conté “amenaces” de reajustament de places escolars i acusa la Generalitat de “sarcasme o cinisme” per demanar a la missiva que “confiem en el projecte educatiu de CiU”.

“Com es pot defensar els valors de l’ensenyament públic de qualitat quan 200 nens estudien en condicions precàries en barracons des de fa cinc anys? Estudien en barracons o en instal·lacions de desguàs els fills d’Artur Mas, del seu cap d’oficina o d’Irene Rigau?”, critiquen amb contundència els integrants de la plataforma, al mateix temps que diuen que seguiran “endavant amb tot tipus d’accions per reclamar el que és just”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram