Els treballadors es van manifestar durant el Ple. Foto: Twitter (@barcelo_jose)

El serial pel deute de Badalona Serveis Assistencials –l’empresa pública que gestiona l’Hospital Municipal, el Sociosanitari El Carme i alguns CAP de la ciutat– amb els seus treballadors continua.

Abans-d’ahir, els empleats es van manifestar a la plaça de la Vila mentre se celebrava el Ple municipal del mes de desembre, que justament va aprovar una moció, presentada per ICV-EUiA i que va rebre el suport de tots els partits, en la qual es dóna suport als afectats i s’insta BSA a “trobar una solució de viabilitat financera per a la satisfacció del deute” i al consistori perquè estudiï i apliqui “les mesures legals oportunes” per aclarir qui ha estat responsable de tot plegat.

Aquesta problemàtica té el seu origen en una retallada de sou del 5% que l’empresa va aplicar a la seva plantilla entre el juny de 2010 i el juliol de 2013. L’abril passat, el Tribunal Suprem va resoldre que aquesta reducció no s’ajustava a dret. Aleshores, el passat juliol, BSA va anunciar que pagaria aquest deute –que ascendeix als 7 milions– als treballadors en parts. De moment, segons han informat fons del comitè d’empresa a Línia Badalona, ja s’ha fet efectiu el pagament de 3 milions d’euros, una part al juliol i una altra a la nòmina de novembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram