A la zona del Gorg, la prohibició és vigent des del setembre. Foto: Generalitat

El Ple de l’Ajuntament va aprovar abans-d’ahir de forma provisional l’ampliació de la prohibició dels pisos turístics als barris del Centre i de Casagemes. Així doncs, la prohibició, votada de forma unànime, ja afecta tota la zona de primera línia de mar.

Aquesta ampliació de la prohibició arriba després que el grup municipal de CiU la demanés un cop es va aprovar la primera prohibició. La federació va considerar que amb la prohibició al sud del litoral no era suficient.

L’acord inicial de principis de setembre va fixar dues zones específiques. A la Zona A, on es van incloure els barris del Progrés, Gorg i la Mora, va quedar establerta la prohibició, mentre que a la Zona B es van limitar els pisos turístics als casos en què eren edificis sencers. Ara, a la Zona A també hi haurà l’àrea situada entre l’avinguda Sant Ignasi de Loiola, els carrers de Murillo (eix sud-nord), de la Creu, el de Francesc Layret, el de Sant Bru, el de Pomar de Baix, la carretera de Mataró, el carrer d’Eduard Maristany i la Rambla-Santa Madrona-Passeig Marítim (eix muntanya-mar).

Amb la primera mesura del setembre, i amb aquesta ampliació, tots els grups polítics esperen que es racionalitzi la implantació d’aquests habitatges a la ciutat.

Des de l’Ajuntament asseguren que la mesura serveix per cobrir “l’absència, en les normes urbanístiques del Pla General Metropolità vigent, d’una definició i reglamentació en relació amb aquests habitatges”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram