Pis tapiat Badalona

Un dels pisos tapiats a l’edifici afectat del carrer Anna Tugas. Foto cedida

Tretze famílies d’un bloc situat al barri de Montigalà de Badalona es troben entre l’espasa i la paret. Els veïns d’aquest edifici situat al carrer Anna Tugas es veuran obligats en els pròxims mesos a deixar els pisos de lloguer on fa anys que viuen perquè el propietari –una societat vinculada al polèmic fons d’inversió Blackstone– es nega a renovar-los els contractes.

“Aquí tots paguem el nostre lloguer. No volem deixar de fer-ho, però tampoc volem renunciar a les nostres llars”, explica Verònica Díaz, una de les afectades. En el seu cas, el contracte del pis on ha viscut els darrers sis anys es va extingir el passat juliol i tots els intents per prorrogar-lo han resultat infructuosos. “Quan hi va haver el canvi de propietari fa tres anys, ja ens van apujar el lloguer. Ara no ens donen ni aquesta opció. Només podríem comprar els pisos, però la xifra que demanen està fora de mercat”, assegura Díaz, que s’ha acollit a la pròrroga extraordinària del contracte permesa per la pandèmia, que evitarà l’inici d’un procés de desnonament almenys fins al pròxim 28 de febrer.

Al bloc del carrer Anna Tugas ja hi ha una sisena de pisos tapiats i les tretze famílies sospiten que la intenció de la propietat és fer-los fora per tornar a posar els habitatges al mercat amb un preu de lloguer més elevat. Els afectats ja han demanat poder reunir-se amb el nou govern per tractar el seu cas i confien en aconseguir una pròrroga del contracte de lloguer que els permeti continuar vivint a les seves llars com fins ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram