La Marxa per l’Educació Pública, a la Baldiri i Reixac. Foto: Badalona es mou

L’escola Baldiri i Reixac es va sumar a principis de mes a la Segona Marxa per l’Educació, organitzada per la plataforma Assemblea Groga, que reivindica un ensenyament públic, de qualitat, sense retallades i en català. La marxa, que va començar el passat 23 d’agost a Girona, va arribar a l’escola badalonina després d’haver fet més de 100 quilòmetres repartits en vuit etapes i passant per ciutats com Blanes, Mataró i El Masnou. Abans d’arribar a l’escola la marxa va creuar Badalona, entrant des de Montgat per la platja de la Barca Maria, fent una cercavila reivindicativa.

L’escola badalonina va aprofitar el fet de ser una de les parades de la marxa per continuar les seves reivindicacions al voltant de la supressió d’una línia de P3 pel curs que està a punt de començar i per reclamar la instal·lació de l’ascensor, del qual la Generalitat i l’Ajuntament es van comprometre a començar-ne les obres el mes d’agost però que finalment no ha estat així.

David Guerrero, membre de Badalona es mou, explica a Línia Badalona que “les obres no han començat però la Generalitat, que ha justificat el retard per problemes burocràtics amb l’Ajuntament, ens ha dit a les famílies que es comprometen a acabar la instal·lació de l’ascensor per la data prevista”. Aquesta data és a finals d’any. D’altra banda, sobre la supressió de la línia de P3, Guerrero assumeix que “començarem amb la supressió feta efectiva tot i la constatació que hi ha hagut, durant el període de matrícula, de la seva necessitat”.

CONCENTRACIÓ DE PROTESTA
Dilluns que ve, dia d’inici del curs escolar, hi ha convocada arreu de Catalunya una concentració de protesta de 15 minuts –de les 8:50 a les 9:05– al davant de les escoles amb l’etiqueta #sensenormalitat com a lema. Guerrero explica que l’objectiu és “fer de contrapès a la clàssica notícia que veiem als telenotícies on es diu que el curs ha començat amb normalitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram