Les Festes de Maig d’enguany han vingut precedides de polèmica. Una polèmica entre la Comissió de Festes i l’Ajuntament que, latent des de fa temps, va esclatar fa setmanes per unes declaracions de l’alcalde Albiol a diversos mitjans explicant que els concerts que es feien tradicionalment al Turó d’en Caritg es traslladarien al Passeig Marítim.

Aquestes afirmacions van provocar la indignació de la Comissió de Festes de Badalona, integrada per més de 80 entitats, les quals creuen que l’alcalde “menysté” aquesta plataforma fins a tal punt que acusen el govern d’Albiol d’haver “contra-programat” alguns actes.

Per tot plegat, la Comissió ha editat un programa propi amb totes les activitats que organitzen les entitats. “Creiem que cal estructurar d’una manera diferent les festes de la ciutat”, expliquen en el seu propi díptic. “Cal fer-les més participatives i implicar-hi més gent i entitats per no convertir-nos en mers espectadors o consumidors de la festa, sinó construir-la entre tots”, afegeixen.

A principis d’abril, Laia Sabater, una de les representants de la Comissió de Festes, va escriure una carta oberta on assegurava que “des que treballo amb diverses entitats relacionades amb el món de la cultura mai un ajuntament ens ha tractat com crec que ens mereixem les entitats”, en clara referència a l’actual govern del PP però també a anteriors governs tripartits.

Una situació que, segons Sabater, s’ha agreujat enguany, ja que “l’alcalde ha decidit ignorar per complet els actes de la Comissió de Festes”. Per això, en el díptic que ells mateixos han elaborat per fer-los visibles, reclamen que volen ser una comissió “que compti amb el suport municipal aprovat a través del Ple” i esdevenir un òrgan “transparent, vinculant i participatiu”.

“Badalona no seria ni la meitat de viva del que és si no tingués el teixit associatiu que té”, assegura Sabater. Per tot plegat, i sota el lema Les fetes són del poble, enguany la Comissió ha decidit aixecar la veu per aconseguir “una ciutat més participativa”.

Reivindiquen el concert de dissabte al Turó d’en Caritg

Amb el fulletó que la Comissió de Festes ha autoeditat volen reivindicar els actes que organitzen les mateixes entitats i, sobretot, el concert d’aquest dissabte 10 de maig al Turó d’en Caritg, ja que entenen que el que es farà al Passeig Marítim a càrrec de l’Ajuntament és una “contraprogramació”.
Al concert de la Comissió de Festes, a la plaça del Centenari del Turó d’en Caritg, hi actuaran a partir de les onze de la nit El Veïnat (grup d’ska de Vilassar de Mar), Ebri Knight (grup de folk-rock d’Argentona) i DJ Gear.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram