Representants de les plataformes per a la protecció del Turó de l’Enric i Ca l’Andal. Foto: Twitter (@salvemcalandal)

Doble victòria veïnal en el Ple de juny de l’Ajuntament de Badalona. Els grups municipals van aprovar la modificació definitiva del Pla General Metropolità (PGM) que evitarà la construcció de noves edificacions en la part del Turó de l’Enric amenaçada i també van avançar en la protecció de l’entorn de la masia de Ca l’Andal. Els dos punts van tirar endavant per unanimitat després de prop de sis anys de mobilització veïnal per garantir la preservació dels dos espais.

En el cas del Turó de l’Enric, la requalificació aprovada permetrà recuperar com a sòl públic una zona que fins ara no estava protegida com a espai verd i en la qual s’hi podria haver edificat. Pel que fa a la masia de Ca l’Andal, la modificació acordada per tots els grups implica l’eliminació del vial projectat a la finca, que amenaçava la conservació de l’espai i també podria comprometre la integritat de la Mina del Comú i del seu traçat subterrani.

En la sessió celebrada dimarts, les formacions van donar llum verda a diverses modificacions del pressupost municipal del 2021 gràcies als vots favorables del PP i el PSC, que també van tornar a unir forces per aprovar la creació d’una comissió per abordar el retard en el pagament de factures. En aquest punt, la resta de grups de l’oposició van votar en contra en considerar que els socialistes -impulsors de la moció- no van buscar el consens amb la resta de formacions.

Un dels punts més polèmics, però, va ser la negativa de PP i PSC a aprovar una moció en suport al jove badaloní Marcel Vivet, condemnat recentment a cinc anys de presó pels aldarulls en una manifestació el 2018.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram