Manifestants en una protesta LGTBI. Foto: Eli Don / ACN

El grup municipal de Guanyem Badalona En Comú no assistirà a l’acte institucional d’aquest dilluns amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. En un comunicat, la formació apunta que fer acte de presència implicaria “validar les polítiques LGTBI-fòbiques” del govern del PP i considera “inapropiat” convocar un esdeveniment així quan la ciutat encara no té Servei d’Atenció Integral (SAI) i després de la polèmica negativa a l’acte LGTBI organitzat pel Casal Antoni Sala i Pont el passat 19 de juny.

“El govern d’Albiol ha convocat un acte, que pretén ser institucional, però que no comptarà amb la participació dels quatre regidors i regidores de Guanyem”, assenyala el partit, que sí que assistirà a la lectura d’un manifest que ha impulsat col·lectiu LGTBIQ+ Tornem-hi!. La intenció del consistori era poder presentar una declaració conjunta amb representants de tots els grups municipals en favor de “la igualtat i el respecte cap a totes les persones i la seva llibertat per ser com vulgui ser, sentir com vulgui sentir i estimar a qui vulgui estimar”.

Des de l’oposició s’ha reclamat en diverses ocasions a govern local la creació del Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI) i es va criticar durament la negativa de l’executiu a autoritzar l’acte LGTBI organitzat pel Casal Antoni Sala i Pont, que finalment es va celebrar malgrat no comptar amb el permís formal de l’Ajuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram