L’exalcaldessa i líder de la CUP, Dolors Sabater, ha participat en la concentració d’aquest dimarts en suport als tres acusats. Foto: @GuanyemBDN

El primer assalt per l’ocupació de la nau del carrer Progrés de Badalona s’ha saldat amb un empat tècnic. El judici per un delicte d’usurpació de la propietat contra tres de les persones que viuen en l’edifici que s’havia de celebrar aquest dimarts finalment s’ha suspès, després que la propietat -la Sareb- no es personés i un cop el jutge ha constatat diversos errors en la documentació presentada per l’acusació.

En la vista prèvia, la defensa dels tres acusats ha demanat arxivar la causa, ja que l’ocupació ha estat denunciada per via penal i civil, provocant d’aquesta manera la indefensió de les persones implicades. Fonts properes al cas apunten que el magistrat hauria verbalitzat la voluntat d’arxivar el cas per prosseguir amb la via civil, que preveu el desallotjament de la nau el pròxim 22 de juliol.

En paral·lel al judici d’aquest dimarts, les entitats que conformen Badalona Acull i els Serveis Socials Municipals estan treballant a contrarellotge per poder aconseguir informes de vulnerabilitats per a alguns dels ocupants de la nau del carrer Progrés, on actualment hi resideixen prop d’un centenar de persones. Entre els inquilins hi ha alguns dels supervivents de la nau incendiada al Gorg el desembre del 2020, que el passat 15 de juny van veure’s obligats a abandonar els albergs on el consistori els va allotjar de manera temporal després de la tragèdia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram