El futur del club a la pista torna a perillar. Foto: Eduardo Corria

El futur del Centre Parroquial Sant Josep ha tornat a primera línia aquest dimarts. L’Ajuntament de Badalona ha precintat els tres accessos a les instal·lacions per “ordre administrativa” després que al febrer es tornés a posar sobre la taula la necessitat de conservar l’equipament amb una recollida de signatures a Change.org i amb la constitució d’una nova plataforma en defensa del valor històric de l’espai.

En concret, el consistori ha clausurat els accessos al centre -pel carrer Enric Borràs, pel carrer dels Arbres i a través de la Plaça Rector Rifé- amb un cartell on s’explicita que qualsevol que trenqui el precinte podria incórrer en un delicte de desobediència. Cal recordar que l’equipament estava amenaçat d’una possible intervenció per desavinences entre la propietat -l’arquebisbat- i els diversos clubs que utilitzen les instal·lacions, que només fa uns mesos que compten amb la llicència per desenvolupar l’activitat.

COMUNICATS CREUATS
Aquest migdia, l’Ajuntament ha emès un comunicat explicant que la raó del precinte és una denúncia d’un particular, assegurant que no respondre-hi podria provocar que el govern municipal cometés prevaricació. De la mateixa manera, el consistori apunta que el club té concedida des de fa dos mesos i mig la llicència per fer les obres de condicionament de la instal·lació, i que encara no les ha començat. L’escrit del govern de Xavier García Albiol acaba apuntant que tan bon punt les reformes es completin, la pista podrà reobrir.

La reacció del Sampep, que ja havia publicat un comunicat explicant que citava jugadors i famílies del club a les sis de la tarda al carrer Enric Borràs, és de sorpresa, al·legant que “no trobem explicació a que l’Ajuntament ens digui, després de precintar sense avís previa, que hauríem d’haver executat les obres en dos mesos”.

El club explica que el text de l’Ajuntament els deixa “estupefactes” perquè ja estan en el punt de “pagar les taxes i definir el pla d’execució de les obres”. Igualment, el Sampep diu que estava “a l’espera de rebre una proposta de solució per part de l’alcalde” per poder continuar fent la seva activitat a les instal·lacions (la temporada s’ha acabat, però estaven previstos campus i activitats durant l’estiu). Igualment, el Sant Josep diu haver demanat “una reunió urgent” amb Albiol per tractar el tema.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram