Un dels vermuts al carrer organitzats pel Casal Antoni Sala i Pont. Foto: Twitter (@CasipBadalona)

L’Ajuntament de Badalona s’ha vist involucrat en una polèmica aquest dimarts per no permetre presumptament la celebració d’un acte amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI el pròxim 19 de juny. En un comunicat, el Casal Antoni Sala i Pont ha denunciat que el consistori no els dona permís per organitzar un esdeveniment per commemorar aquesta data, malgrat que des de l’administració local no s’havia posat fins ara problemes per a la celebració de cap dels actes impulsats per l’entitat, que des del passat febrer tenen lloc un cop al mes.

“Hem estat organitzant de manera mensual un vermut cultural al carrer, amb mesures de seguretat i obert a tots els veïns del barri. Per al pròxim dia 19 de juny, i amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, hem organitzat un nou vermut i l’Ajuntament de Badalona, per primer cop, ha posat problemes a la realització, al·legant ‘la no conveniència’ de la realització d’aquest acte”, assenyala l’entitat, que qualifica la situació d’un cas de “repressió burocràtica” i “censura”.

Des del Casal es remeten a la informació facilitada per un tècnic municipal en un correu electrònic, on s’argumenta la negativa “tenint en compte l’interès general, per qüestió d’accessibilitat, circulació de vehicles i obertura dels comerços”. Per la seva banda, l’Ajuntament confirma a Línia Nord que no s’ha donat permís per celebrar l’acte el dia 19 de juny, però asseguren que sí que es va donar autorització “per escrit” a l’entitat per organitzar l’esdeveniment el 20 de juny, tal com s’havia demanat inicialment.

L’entitat nega haver rebut cap autorització pel 20 de juny i apunta que es va sol·licitar el canvi de data el mateix dia que es va presentar la instància -el 27 de maig- a través d’una trucada. Des del Casal haurien tornat a comunicar aquesta modificació al consistori en un correu el passat 7 de juny.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram