L’acte de presentació de les Festes de Maig 2021 d’aquest dilluns. Foto: Aj.

Badalona recuperarà aquest 2021 les Festes de Maig després la versió confinada que va haver-se de celebrar l’any passat a causa de la pandèmia. El pròxim 1 de maig es plantarà el tradicional Dimoni a la platja dels Pescadors, però finalment no s’organitzarà la clàssica ‘cremada’ per la Nit de Sant Anastasi. Segons ha confirmat el consistori, la figura serà cremada per sorpresa en un horari “intempestiu” per evitar aglomeracions i serà retransmesa en diferit per la televisió local el 10 de maig a les deu de la nit.

L’edició d’enguany de la festivitat comptarà amb una programació d’espectacles només amb artistes badalonins i totes les activitats s’hauran de reservar prèviament i tindran un aforament limitat. Pel que fa al piromusical, aquest se substituirà per focs artificials que es dispararan des de sis punts diferents del municipi. El pregó anirà aquest 2021 a càrrec de les jugadores de l’equip de futbol femení Seagull.

“Les Festes de Maig 2021 seran les millors que podrem tenir ateses les circumstàncies i podem assegurar que els badalonins gaudiran d’activitats culturals, socials i recreatives per viure amb intensitat aquests dies tan especials”, ha assenyalat l’alcalde Xavier García Albiol, que ha demanat prudència a la ciutadania per la coincidència de les festes amb la fi de l’estat d’alarma i davant la previsió de possibles aglomeracions nocturnes.

Sobre el canvi de plans amb el mocador de les festes, Albiol ha explicat que aquest any s’ha hagut de contractar per via d’urgència després que el primer adjudicatari desistís de l’encàrrec i que finalment serà de color blanc, i no rosa, per poder-lo fer més ràpidament. El PSC havia denunciat fa pocs dies en un comunicat que el mocador de les festes no tingués color i que la seva elaboració no anés a càrrec d’una empresa de comerç just, com és tradició. El batlle ha explicat que el motiu ha estat aquest imprevist en el procediment administratiu i ha tret ferro a l’assumpte per tancar la polèmica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram