La protesta d’aquest dijous contra el nou bingo a Llefià. Foto: @rotrenado

Un centenar de persones es van concentrar aquest dijous a Badalona per protestar per l’obertura d’un nou bingo al barri de Llefià. La convocatòria de les diverses entitats veïnals implicades van ser tot un èxit i va comptar amb la presència de representants de diversos grups de l’oposició, que van tornar a reclamar una moratòria i una nova ordenança per la instal·lació de sales de joc i d’apostes a la ciutat.

“Això va començar a Llefià, però no acabarà aquí. Badalona no té d’una regulació que posi fre a les cases d’apostes i lluitarem fins a aconseguir-ho”, assenyalava a través de les xarxes un dels integrants de la nova plataforma Stop Cases d’apostes, que aposta per tirar endavant una moratòria de llicències contra aquests establiments com tenen altres municipis com Barcelona.

La mobilització de les diverses associacions veïnals contra l’obertura d’aquest establiment al número 364 de l’avinguda Alfons XIII van començar fa unes setmanes, quan es van reunir amb tots els grups municipals de l’oposició per transmetre’ls la seva preocupació i fer pressió a l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol. “L’impacte social pot ser molt negatiu en un barri on hi ha moltes famílies en situació de pobresa. Existeix un greu perill de caure en addiccions relacionades amb la ludopatia”, apuntaven aleshores les entitats, que consideren que un bloc de pisos no és la millor ubicació per un local dedicat a aquest tipus d’activitat, sobretot tenint en compte que ja hi ha sales de joc en altres punts de Badalona.

Per la seva banda, el consistori defensa que la competència per concedir l’autorització per instal·lar el bingo és de la Generalitat i no es pronuncia sobre els tres informes municipals que s’han d’emetre abans que el govern català concedeixi el permís d’obertura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram