Oriol Lladó va ser clau en l’aposta d’ERC per sumar amb Guanyem a través de La Badalona Valenta, liderada per Dolors Sabater. Foto: Jordi Pujolar/ACN

El regidor d’ERC de l’Ajuntament de Badalona i diputat a la Diputació de Barcelona Oriol Lladó ha fet pública aquest vespre la seva renúncia com a regidor del consistori badaloní i, en conseqüència, també com a diputat a la Diputació. Lladó ha assegurat que acaba “una fase en la implicació política vinculada al món local” però que el seu “compromís amb el país i la ciutat es mantenen”.

En aquest sentit, Lladó ha afirmat que “aquesta decisió és fruit d’una llarga reflexió personal i política” que l’ha portat a dur a terme la seva renúncia. A més, ha afegit que la seva militància a Esquerra Republicana “no està en discussió” i que la seva col·laboració amb el partit “està sempre oberta”. “Em sento molt còmode amb l’actual línia política republicana”, ha manifestat.

Lladó ha explicat que deixa la regidoria perquè es va presentar amb “una aposta estratègica de suma que, malauradament, no s’ha mantingut a Badalona”. Les discrepàncies amb l’executiva local es van produir pel trencament del grup municipal just després de les eleccions municipals i per la negociació de la moció de censura que, finalment, va portar a l’elecció del candidat del PP, Xavier García Albiol, com a alcalde de Badalona: “La meva aposta va ser sempre enfortir la candidatura republicana i forçar el PSC a entendre que tocava una alternativa per liderar la ciutat des de l’esquerra i el republicanisme”, recorda.

El que va ser primer tinent d’alcalde de Badalona entre el 2015 i el 2018 ha reivindicat aquell govern d’entesa, “un executiu que es va avançar als plantejaments actuals de la via àmplia i que es va comprometre amb l’1 d’Octubre; amb la tarificació social; amb la reivindicació del paper de Badalona a l’àrea metropolitana; amb el projecte de futur de les Tres Xemeneies i amb un pressupost participatiu amb inversions inèdites en habitatge i accessibilitat”.

Per acabar, Lladó agraeix a tots els companys i companyes de partit amb qui ha fet camí en el projecte republicà a Badalona la feina compartida i desitja “tots els encerts” a la secció local de la ciutat. La renúncia de l’encara regidor es farà efectiva en el pròxim Ple de l’Ajuntament, previst per al 27 d’abril. En el seu lloc, Manuel Sorribas, d’Avancem-MES, serà nou regidor de l’Ajuntament de Badalona.

EL PARTIT NO COMPARTEIX LA SEVA ANÀLISI
Davant d’aquest anunci, ERC de Badalona ha assegurat en un comunicat que “lamenta” la decisió de Lladó i li “agraeix la tasca que ha dut a terme com a regidor de la ciutat en el període 2015-2021; especialment en l’etapa com a primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’urbanisme (2015-2018)”.

Els republicans consideren que les discrepàncies en política “són habituals i legítimes” i que el partit disposa “dels òrgans participatius per tractar-les parlant, debatent i acceptant democràticament les decisions de la majoria”.

“Des de l’executiva local no es comparteix l’anàlisi que fa el nostre company Oriol Lladó”, afirma el partit. Concretament, el que fa referència a la coalició en què van concórrer a les eleccions municipals amb Guanyem –La Badalona Valenta–, amb Dolors Sabater de cap de llista, la constitució del nou govern i la moció de censura.

“Les decisions preses per Esquerra Republicana en els temes clau de ciutat sempre han estat acordades a l’assemblea local –que és l’òrgan decisori del partit– amb més d’un 90% de suports”, conclouen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram