Marcel Vivet en el judici a l’Audiència Provincial de Barcelona. Foto: ACN

Vist per sentència el judici contra Marcel Vivet. El jove manifestant antifeixista badaloní acusat de delictes de desordres públics i atemptat contra l’autoritat ha negat els fets en la sessió celebrada aquest dilluns i podria enfrontar-se a una pena de fins a cinc anys de presó per la seva presumpta implicació en els aldarulls ocorreguts el 29 de setembre del 2018 en la manifestació organitzada pel sindicat policial Jusapol a Barcelona.

En la seva declaració recollida per l’ACN, Vivet ha assegurat que en cap moment va escometre cap a la línia policial i ha negat haver colpejat amb el pal d’una bandera un dels agents dels Mossos d’Esquadra que va participar en la càrrega contra els manifestants, lesionant-lo a un canell. El jove assenyala que només es va protegir el cos dels cops de porra dels agents. Aquesta versió contrasta amb la del policia implicat i la del seu caporal, que afirmen haver vist l’acusat donant cops amb el pal a l’agent.

La defensa del jove manifestant ha intentat durant tot el judici desacreditar la versió policial, assegurant que en cap de les imatges es veu el seu client colpejant el mosso amb el pal de la bandera. També ha posat en dubte els dies que es van trigar a escriure les minutes policials d’aquell incident i l’atestat final, cosa que alguns dels mossos que han declarat han justificat per l’alt volum de feina d’aquelles dates.

La fiscalia li demana cinc anys i mig de presó per desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions lleus, a més d’una multa de 600 euros i una indemnització de 1.560 euros al policia lesionat. La Generalitat -que havia ofert la rebaixa de la pena a menys de dos anys de presó si Vivet acceptava els fets- demana quatre anys i nou mesos. La defensa demana l’absolució o, alternativament, una condemna amb l’atenuant de reparació del dany.

Un cop acabat el judici, Vivet ha comparegut per reafirmar la seva decisió de no acceptar la culpabilitat i ha assegurat que el dia de la manifestació la violència només va venir per part dels Mossos d’Esquadra, titllant el govern català d’estat “repressor”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram