La regidora de Seguretat, Irene González, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

La Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona ha traslladat a la Fiscalia el cas d’un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona que participava en les parades informatives del partit d’ultradreta Vox. La denúncia va ser presentada per la candidatura conjunta de la CUP i Guanyem Catalunya després de constatar que el policia s’involucrava de “forma activa” en els actes de la formació, activitat que podria ser constitutiva d’un delicte electoral.

En un comunicat, la CUP-Un Nou Cicle per Guanyar demana a l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol que “retiri de les funcions i aparti del cos policial” l’agent implicat fins que no hi hagi un pronunciament al respecte per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que la Junta Electoral Provincial en derivés el cas en considerar que no és l’ens competent per examinar si els indicis poden constituir un delicte electoral. Recordem que -segons l’article 52 de la LOREG- els membres en actiu de les policies municipals no poden difondre propaganda electoral o dur a terme altres activitats de campanya electoral.

“L’Ajuntament de Badalona és una institució pública i ha de salvaguardar la credibilitat de la Guàrdia Urbana davant agents que l’embruten. Així doncs, demanem a l’alcalde que no sigui còmplice d’un possible delicte. Aquesta situació no salvaguarda, tampoc, la integritat de la ciutadania de Badalona”, asseguren en el comunicat les formacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram