L’alcalde Albiol i la regidora González en la presentació de la Unitat Omega. Foto: Aj.

La polèmica Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona torna a patrullar els carrers de la ciutat sis anys després. L’alcalde Xavier García Albiol ha presentat aquest dilluns a la tarda els 14 efectius que integraran aquest discutit equip -que també comptarà amb tres comandaments del cos policial- en el seu retorn a primera línia després de la seva dissolució amb l’entrada al consistori de Dolors Sabater com a alcaldessa el 2015. La previsió és poder doblar la plantilla un cop s’aixequin les restriccions del toc de queda nocturn.

“Aquesta unitat sempre ha estat molt valorada i apreciada pels veïns de la ciutat per la seva eficiència i per això era una prioritat del nostre govern tornar-la a posar en funcionament per donar resposta als problemes de seguretat que hi ha en algunes zones conflictives”, ha assenyalat Albiol, que celebra el llargament anunciat retorn. El popular ha estat acompanyat en la presentació de l’equip de la regidora de l’àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, que en l’últim Ple celebrat dimarts va tornar a rebre les crítiques de l’oposició en bloc, que ja li ha demanat en dues ocasions la dimissió per la seva gestió del cos policial.

Segons ha detallat el consistori, la nova unitat patrullarà els carrers del municipi des de les sis de la tarda fins a les dues de la matinada de dilluns a dijous i fins a les sis del matí de divendres a diumenge mentre s’allargui el toc de queda. Un cop s’aixequi el confinament nocturn s’iniciarà una segona fase en què es preveu la incorporació de 14 nous agents, que ja haurien passat el procés de selecció corresponent.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram