Un dels espais del nou edifici annex de l’Hospital Germans Trias i Pujol. Foto: Can Ruti

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha estrenat aquest dilluns les primeres 40 places del nou annex hospitalari que s’ha construït dins del mateix recinte al sud de l’edifici principal. Les obres -que s’han allargat durant només quatre mesos i han tingut un cost de gairebé 19 milions d’euros- no només permetran guanyar prop de 4.300 m² per a l’atenció de pacients amb coronavirus sinó que suposa gairebé triplicar el parc de llits de la Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre sanitari.

Durant aquesta primera etapa només estarà en funcionament la primera planta del flamant equipament, que té capacitat per acollir una quarantena de pacients crítics per coronavirus. “Aquest nou espai permetrà traslladar els pacients que actualment estaven ubicats a l’UCI modular construïda de forma provisional el passat abril, en la primera onada de pandèmia”, ha apuntat al respecte la directora de l’àrea d’Organitzacions i Professionals del Servei Català de la Salut, Sara Manjón, que ha detallat que la previsió és que les instal·lacions puguin estar a ple rendiment de cara a mitjans d’abril.

En total, el nou annex -que té totes les plantes connectades internament a l’edifici principal de l’Hospital- disposarà d’uns 100 llits de crítics que requeriran una plantilla de prop de 500 nous professionals. “Hem reforçat la salut pública i la vessant assistencial. A Catalunya li mancava augmentar la proporció de llits de crítics i ho estem fent des de fa mesos”, ha apuntat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que també ha volgut destacar que s’hagi pogut construir en un “temps rècord”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram