L’alcalde Xavier García Albiol en una imatge d’arxiu. Foto: Aj.

Els grups municipals d’ERC i Guanyem han decidit recórrer davant la Junta Electoral la presentació de la Unitat Omega prevista per aquest dilluns a la tarda. En un comunicat, els republicans apunten que l’acte convocat per l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol és només un “anunci electoral” perquè el nou departament “no disposarà de recursos” i basen el seu recurs en l’article 50.3 de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General (LOREG), que prohibeix qualsevol inauguració d’un servei públic durant la campanya electoral.

“Ens trobem amb un altre anunci sense contingut del govern del PP. Presenten la represa de la Unitat Omega amb una furgoneta tunejada, amb 14 agents i sense dotar-los de l’equipament. Els problemes de seguretat no es resolen amb propaganda”, ha assenyalat al respecte el portaveu republicà, Alex Montornès, que afegeix que la solució no està en la “força bruta” sinó en comptar amb una policia local “democràtica i útil” per resoldre conflictes.

Des de Guanyem assenyalen que el reglament prohibeix “utilitzar el govern per fer publicitat cap als votants” en campanya electoral i lamenten la recuperació d’una polèmica unitat que qualifiquen de “massa reactiva”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram