Dolors Sabater remarca que encara queda feina per fer possible un acord definitiu. Foto: Jordi Pujolar / ACN

“Bona notícia”. Així qualifica Dolors Sabater l’aval de la CUP d’aliar-se amb Guanyem amb ella de cap de llista de cara al 14-F. L’exalcaldessa de Badalona remarca, però, que els dos espais polítics treballen “a contrarellotge” en unes negociacions en les quals “encara cal concretar moltes coses”.

Així ho va explicar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio, en la qual va dir que aquestes concrecions tenen a veure amb el fet que són “dues organitzacions diferents” i que requereixen “molta deliberació i consens”. A més, va afirmar que l’aliança depèn sobretot “de poder-se posar d’acord” amb els detalls que facin possible “que les dues organitzacions se sentin reconegudes”.

Tot i l’aval de la CUP d’aquest cap de setmana, doncs, Sabater destaca que la pilota segueix a les dues teulades perquè “encara hi ha coses per avançar, també en el terreny de Guanyem”, el qual –remarca– no entrarà a formar part de la CUP sinó que “és una organització diferent”. Sabater afegeix que aquesta possible candidatura conjunta ha de portar un nom que “reflecteixi que es tracta d’un nou espai”. Per tant, si bé el camí ja ha quedat avalat per la CUP, ara cal acabar-lo de definir, triar el nom i concretar la relació entre ambdós partits.

“Estem esperant, amb els dies que queden, poder acordar aquest marc”, va afirmar ahir Sabater, la qual no va voler fer públics els detalls de la negociació. Va assenyalar, això sí, que es debaten en aquesta línia de “poder fer possible” l’acord, amb tot el que té a veure amb com es relacionaran i tiraran endavant els detalls. Després, va concloure, aquests detalls hauran de ser aprovats per Guanyem.

“ÉS UN MARC D’ACORD”
En la mateixa línia, Guanyem Catalunya ha celebrat que la majoria de la militància de la CUP aposti per impulsar un nou espai “més ampli i plural”. En un comunicat emès ahir, el nou partit remarcava que aquest preacord assenyala la línia a seguir “per fer possible un acord definitiu” de cara a les eleccions al Parlament. Ara bé, avisava que de moment només “és un marc d’acord que cal acabar de construir per poder-lo ratificar”, insistint en la necessitat de “trencar les costures dels partits”.

Una vegada més, Guanyem lamentava en el mateix text que no s’hagi arribat a temps de poder bastir un acord “més ampli” amb altres actors i organitzacions, com Comunistes o Anticapitalistes, i s’emplaçava a continuar explorant formes de treball conjuntes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram