Dos bombers inspeccionant la nau incendiada. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Els propietaris de la nau del Gorg de Badalona incendiada dimecres, que va provocar la mort de tres persones, han fet públic un comunicat per assegurar que no van denunciar l’ocupació de l’espai “per una qüestió d’humanitat” i per “no empitjorar” la situació de les persones que hi vivien. Un desallotjament, asseguren, no hauria servit de res “perquè després haguessin tornat a ocupar l’immoble”.

En el comunicat, els propietaris es refereixen als fets com una “tragèdia humanitària” i asseguren que tenien la nau en l’estat que estava perquè els projectes que hi volien impulsar –posar-hi un negoci o fer-la servir de magatzem logístic­­– no van tirar endavant per la crisi econòmica primer i la pandèmia després.

Al mateix temps, afirmen que van avisar els Mossos d’Esquadra perquè parlessin amb la gent que hi vivia per tal que marxessin de forma voluntària. “Els Mossos ens van comentar que no hi podien fer res i que l’únic camí era denunciar”, afegeixen. Després de descartar el desallotjament per la força, els propietaris diuen que van fer gestions amb l’Ajuntament però, tot i la intervenció dels Serveis Socials, “no es va poder trobar una solució”.

Per últim, asseguren que “en aquest país els propietaris es troben moltes vegades indefensos en situacions d’ocupació” i afegeixen que l’expedient sancionador al qual ha fet referència l’alcalde Albiol “es devia a un endarreriment del pagament de l’IBI”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram