Protesta a les portes de l’edifici incendiat el 2019 a Sant Roc. Foto: ACN

El fantasma de l’incendi del 5 de gener del 2019 encara és molt present a Sant Roc. L’inici dels talls de llum al barri ha fet aflorar la por que es puguin produir nous accidents com el que va emportar-se la vida de tres persones al bloc del número 244 de l’avinguda Marqués de Mont-Roig. Des d’entitats com la plataforma Sant Roc Som Badalona veuen amb impotència com aviat farà una setmana que Endesa va començar amb les aturades de subministrament sense que l’executiu encapçalat per Xavier García Albiol hagi pres cap mesura al respecte.

“És intolerable que en plena pandèmia i en ple hivern les companyies subministradores continuïn fent talls de llum a barris vulnerables com Sant Roc. Alcalde, quina resposta els dona? Pensa actuar?”, assenyalava la presidenta del grup d’ERC, Anna Maria Lara. En la mateixa línia es pronunciava la líder de Guanyem, Dolors Sabater, que apuntava que l’accés a l’energia és un dret i que impedir-ho pot suposar un greu risc per a la seguretat dels veïns.

Per evitar que moltes famílies vulnerables es vegin forçades a punxar la llum per poder accedir al subministrament, les entitats aposten per la instal·lació de comptadors socials municipals com ja han fet altres consistoris com Manresa, que només aplica aquesta mesura en casos de persones vulnerables que ocupin pisos de grans tenidors.

LLISTA D’ESPERA
També en matèria d’habitatge, l’Ajuntament de Badalona ha decidit adherir-se a dues iniciatives impulsades per la Generalitat: el projecte Reallotgem i el Programa 60/40. Ambdues iniciatives serviran per reduir la llista d’espera de la Mesa d’Emergència municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram