Agents de policia custodien el carrer de Badalona on hi ha hagut un incendi d’una nau industrial abandonada i ocupada. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Disset persones ferides, sis de les quals greus, és el balanç provisional a dos quarts d’una de la matinada de l’incendi en una nau industrial abandonada i ocupada al barri del Gorg de Badalona que crema des de poc abans de les nou del vespre d’aquest dimecres. Així ho ha indicat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Segons apunten diverses entitats i ha confirmat in situ l’alcalde Xavier García Albiol, fins ara s’han pogut localitzar una seixantena de les prop de 200 persones que vivien a la nau, que portava deu anys ocupada. Les autoritats no descarten que hi hagi víctimes mortals i alerten que l’edifici està en risc de col·lapse i podria esfondrar-se en qualsevol moment.

L’immoble està situat a la cruïlla dels carrers Guifré amb Tortosa. Un total de 28 dotacions dels Bombers treballen a aquesta hora per apagar les flames, que es concentren sobretot a la planta superior d’un edifici de quatre altures. El SEM ha activat 16 dotacions, que han traslladat els ferits a diferents centres sanitaris com l’Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital de la Vall d’Hebron. Els Mossos també són a l’indret i recomanen no acostar-se a la zona per seguretat. Els professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) s’encarreguen d’atendre les persones afectades que no han resultat ferides i els proporcionaran un allotjament perquè no hagin de passar la nit al carrer.

El SEM està muntant una Àrea Sanitària Mòbil a la zona, on també s’hi han desplaçat el vicepresident amb funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller d’Interior, Miquel Samper; la consellera de Salut, Alba Vergés; i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol.

Per la seva banda, els Bombers han activat el Grup de Suport Operatiu (Gros) i el Centre de Comandament. Segons apunten els Bombers, una trentena de persones han estat rescatades amb vida per les dues façanes de l’edifici. El foc, pels volts de la mitjanit, continua actiu i encara no s’ha pogut accedir a l’interior de la nau a causa del col·lapse d’una de les plantes superiors. Un cop extingides les flames, els Mossos investigaran si l’incendi ha estat fortuït o provocat. Un testimoni dels fets recollit per la Cadena SER apunta que l’origen del foc seria una espelma que ha caigut d’una taula estenent les flames per l’interior de l’edifici, que s’hauria vist afectat per un dels nombrosos talls de llum que des de fa prop d’una setmana tenen lloc a la zona.

Els comptes de Twitter del SEM (@semgencat), dels Bombers (@bomberscat) i dels Mossos (@mossos) informen en temps real de la situació. Segueix-los per conèixer l’última hora.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram