Un operatiu dels Mossos d’Esquadra en una imatge d’arxiu. Foto: Miquel Codolar / ACN

Una operació dels Mossos d’Esquadra en col·laboració amb la Guàrdia Civil va culminar la setmana passada en el desmantellament d’un grup criminal amb base d’operacions a Badalona i dedicat al robatori amb força en botigues de telefonia mòbil. La màfia -que estava compresa per sis persones d’entre 19 i 28 anys- hauria protagonitzat una vintena d’atracaments en establiments d’arreu de Catalunya i d’Aragó, molts dels quals a municipis del Barcelonès Nord.

La investigació es va iniciar el passat mes d’agost arran la detenció d’una persona per diversos robatoris en establiments de Tarragona, entre ells el d’una botiga de telefonia d’on es van endur dotze telèfons de gamma alta després de trencar el vidre de l’aparador. Els agents va constatar que l’arrestat formava part d’un grup organitzat involucrat en diversos robatoris similars al Regne Unit i França.

El seu rastre va permetre als policies relacionar aquesta màfia amb fins a 19 robatoris amb força perpetrats durant els mesos d’agost, setembre i octubre en botigues de telefonia de Salou, Ripollet, Vilafranca del Penedès, Sant Adrià de Besòs, la Roca del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Castellbell i el Vilar, Olesa de Montserrat i Badalona. També se’ls va poder vincular amb cinc atracaments comesos en gasolineres i bars de la demarcació de Barcelona.

Amb aquesta informació, els Mossos d’Esquadra van dissenyar un dispositiu per vigilar i fer seguiment del grup que va acabar amb la detenció de quatre dels membres just després d’haver comès un robatori, quan tornaven a Badalona per amagar-se al pis on residien i que utilitzaven de centre d’operacions.

Durant l’entrada i registre -realitzat conjuntament pels dos cossos policials- es van detenir dues persones més en poder acreditar la seva participació en diversos delictes similars. L’operatiu va culminar amb la recuperació de tretze telèfons mòbils, cinc pastilles, un ordinador portàtil i diversa roba que els detinguts havien utilitzat en la comissió d’alguns dels robatoris. El Jutjat d’Instrucció número 3 en funcions de Guàrdia de Badalona va decretar l’ingrés a presó per a dos dels detinguts i llibertat amb càrrecs per a la resta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram