La presentació dels servei d’Agents d’Accés Escolar amb l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, aquest dilluns. Foto: Aj.

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha presentat aquest dilluns la nova plantilla d’Agents d’Accés Escolar, un servei de suport que s’encarregarà de vetllar per la seguretat als accessos dels centres educatius de la ciutat. El flamant grup està format per una cinquantena de persones, que han rebut una formació específica i que també garantiran el compliment de les mesures de distanciament social i de seguretat establertes per la pandèmia del coronavirus.

Segons informa el consistori en un comunicat, la posada en funcionament d’aquest servei -que funcionarà fins a la finalització del curs escolar 2020-2021- respon al compromís que es va adoptar amb la Federació d’Associacions de Famílies d’Alumnes de Centres Públics de Badalona (FAMPAS) per tal de garantir les mesures de seguretat a l’entorn escolar. “Aquest servei és una gran notícia per a Badalona, ja que millora la qualitat del servei dels nostres centres escolars i alhora permet entrar al mercat laboral i disposar de recursos a persones que ho necessiten, especialment en l’actual context de crisi”, ha assenyalat Albiol en la presentació del nou equip aquest dilluns a l’Institut Escola Sant Jordi.

La contractació de la cinquantena de membres del grup d’agents s’ha fet seguint dos criteris principals: oferir una” primera experiència laboral” o una “oportunitat d’inserció al mercat de treball” a persones amb dificultats per trobar un lloc de feina. Per aquesta raó, les persones contractades són “joves aturats de llarga durada, dones o persones problemes d’inserció laboral”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram