La possible desaparició del servei de pediatria del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Bufalà-Canyet ha aconseguit unir tres barris de Badalona sota un mateix crit. Una vuitantena de persones convocades per les associacions veïnals de Bufalà, Canyet i Bonavista es van concentrar divendres passat a la plaça Antònia Boada per reclamar al Departament de Salut de la Generalitat que reconsideri la decisió de traslladar l’atenció pediàtrica al CAP del Doctor Robert del barri centre.

“Ens vam assabentar del trasllat el passat juliol i, després de parlar amb la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB), ens vam reunir amb l’Ajuntament de Badalona i amb Salut. Els tres barris junts continuarem mobilitzant-nos i arribarem fins on faci falta. Aquí estem ben atesos”, assenyala la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà, Lídia Solé, que recorda que el CAP Bufalà-Canyet és el tercer que més nens atén de la ciutat amb 18.000 usuaris. Des de l’entitat veïnal –que ja ha aconseguit recollir més de 1.000 firmes presencials en contra del trasllat– defensen que la decisió de la Generalitat implicaria per a les famílies de la zona perdre un servei de proximitat i haver de recórrer una “distància considerable” per cada consulta.

La protesta de divendres passat va comptar amb la presència de representants de la majoria de grups municipals i també del president de la FAVB, Julio Molina, que va apuntar que eliminar l’atenció pediàtrica a Bufalà deixaria “molt minvat” el servei a la zona i que va agrair el suport polític: “Tothom hi està d’acord. Això ens dona forces per continuar lluitant”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram