L’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha estat citada a declarar en qualitat d’investigada per un presumpte delicte de prevaricació en la compra fallida de l’edifici del Círcol per part de la companyia Vértice Ensanche. Segons informa Badalona Comunicació, la líder de Guanyem haurà de presentar-se davant del jutge el pròxim 15 de desembre per donar explicacions sobre la moratòria de construcció que va acabar sent clau en el pas enrere de la companyia, que ja tenia molt avançada la compra de l’immoble situat al carrer Francesc Layret per construir-hi habitatges.

La denúncia presentada per Vértice Ensanche va ser admesa a tràmit ara fa just un any pel jutjat d’instrucció número 1 de Badalona. La voluntat de l’empresa és que la querella per un presumpte delicte de prevaricació s’ampliï a tots els regidors -govern i oposició- que van donar suport al Ple municipal a la suspensió de llicències urbanístiques a la plaça de la Vila. Tanmateix, a hores d’ara només s’ha confirmat la citació de l’exalcaldessa.

Cal recordar que l’operació de compra es va saldar amb la retirada de la companyia interessada a canvi d’una compensació econòmica de 270.000 euros i l’adquisició de la seu per part del Círcol per uns 990.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram