Unes 200 persones es van concentrar aquest dilluns al Viver en suport a les famílies del bloc enderrocat. Foto: Badalona En Comú Podem

Prop de 200 persones es van concentrar aquest dilluns a les portes de l’edifici municipal del Viver per demanar al govern encapçalat per Xavier García Albiol una solució per a les famílies del bloc enderrocat a la Salut. La protesta -que va aplegar a diverses entitats i que va comptar amb el suport dels grups de l’oposició- no va aconseguir evitar, però, que l’acampada s’hagués d’allargar una cinquena nit.

A l’espera de poder concretar una alternativa provisional d’habitatge per als veïns afectats, des del consistori passen la pilota a la Generalitat de Catalunya i els emplacen a utilitzar el seu múscul per oferir a les famílies una solució en forma de lloguer social. Segons informa Badalona Comunicació, tècnics municipals es van reunir aquest dilluns amb representants del govern català per tal d’abordar la situació i estudiar opcions com una casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés a Tiana. Tanmateix, l’Ajuntament apunta que sense un pressupost que avali aquesta alternativa no es poden tramitar habitatges provisionals.

També en declaracions al mateix mitjà, el Secretari General del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, assenyalava aquest matí que no és “just” culpar a la Generalitat dels problemes d’habitatge a Badalona. “No és cert que l’Ajuntament no pugui fer coses. Bé que va anunciar l’acord per la cessió de pisos de la Sareb“, afegia Falcó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram