Un grup dels veïns afectats per l’enderroc del bloc de la Salut protesta per la decisió del govern municipal. Foto: Guanyem

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha comparegut aquest dilluns per explicar la decisió de deixar de fer-se càrrec de les despeses de les deu famílies del bloc enderrocat a la Salut sense alternativa d’habitatge. “L’Ajuntament porta 11 mesos pagant pensió i despeses a persones que es van quedar sense habitatge. Una solució d’emergència no pot ser vitalícia. És de justícia social”, ha assenyalat el popular, que afegeix que dues de les famílies afectades vivien en pisos ocupats.

En una dura roda de premsa, el batlle ha assegurat que en els últims onze mesos ja s’han destinat 310.000 euros per cobrir les despeses dels veïns del número 16 del Passatge de la Torre, edifici que va haver de ser enderrocat pels greus problemes d’aluminosi que afectaven l’estructura. “Ens hem trobat davant d’una situació desafortunada, però no podem continuar pagant pensió complerta a aquestes famílies sense incórrer en un tracte de desigualtat amb la resta de ciutadans”, ha apuntat Albiol, que ha recordat que el consistori no disposa d’habitatges per a necessitats d’emergència social i que hi ha prop de 140 famílies en llista d’espera per accedir a un pis.

Pel que fa a les despeses derivades de l’enderrocament del bloc, l’alcalde ha lamentat haver de reclamar als propietaris dels habitatges 40.000 euros, però assegura que cal complir amb legalitat: “No puc tornar enrere un expedient que no va iniciar aquest govern, espero que no em demanin caure en la prevaricació”.

BARBARITAT
Des de Guanyem, l’exalcaldessa Dolors Sabater ha titllat el cas de “barbaritat” i ha assenyalat que ja hi ha hagut converses amb la resta de grups de l’oposició per tal d’aturar aquest procés. En la mateixa línia es pronuncia ERC, que demana al govern local la convocatòria del Consell Municipal de l’Habitatge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram