Una parella al Passeig Marítim de Badalona per la Diada. Foto: Norma Vidal / ACN

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no va ser capaç de guanyar la batalla a la por pel virus i es va quedar molt lluny de l’objectiu marcat per aquesta Diada a Badalona. En un 11 de setembre atípic marcat per la situació sanitària, l’entitat va aconseguir concentrar el passat divendres unes 500 persones al Passeig Marítim, xifra lluny dels 1.700 manifestants previstos.

“Hi ha menys gent que en altres edicions, però respectem qui creu que no s’ha d’anar a actes multitudinaris tot i dir que compliríem amb totes les normes sanitàries”, apuntava en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) la coordinadora de Badalona per la Independència, Caterina Teixidó, que valorava positivament la concentració malgrat la poca assistència.

Pel que fa a l’acte institucional de l’Ajuntament, l’alcalde Xavier García Albiol va encapçalar l’ofrena floral, que va comptar amb la participació d’un membre de cada grup municipal i que va estar precedida pel tradicional Ball de l’Àliga. Després es va permetre per torns a les diverses entitats locals que s’acostessin al monòlit ubicat a la plaça de la Plana per fer les tradicionals ofrenes. També es van dur a terme actes institucionals en format reduït a altres poblacions del Barcelonès Nord com Montgat, Tiana o Santa Coloma de Gramenet, on només es va permetre la participació dels regidors del consistori i de la Defensora de la Ciutadania, deixant fora les agrupacions i entitats.

Tanmateix, l’únic municipi del Barcelonès Nord on es va suspendre l’acte institucional va ser a Sant Adrià de Besòs. La decisió del consistori encapçalat per Joan Callau va portar els grups municipals d’ERC i MES a participar en l’ofrena floral alternativa organitzada pels CDR. A la iniciativa també s’hi van sumar algunes entitats locals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram