L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, discuteix amb un grup que ocupa una nau industrial del Gorg a principis d’agost. Foto: Gemma Sánchez / ACN

L’oposició ha carregat durament contra l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, per demanar a través de Twitter l’expulsió del país d’un menor no acompanyat que hauria comès presumptament un robatori al barri de Llefià. La polèmica es va desfermar el passat diumenge, quan el popular va compartir un vídeo on es podia veure un dels moments de la persecució del jove abans de ser detingut per la Guàrdia Urbana de Badalona per haver intentat “robar una moto”.

“Tant de bo algun dia s’entengui que, malgrat ser menors d’edat, si venen a Espanya a delinquir han de ser expulsats”, assenyalava Albiol per acompanyar les imatges. En resposta a les paraules de l’alcalde, la regidora dels comuns Rosa Trenado va titllar el popular de “racista” i li va exigir que deixi de “criminalitzar les persones pel seu origen o procedència”. En la mateixa línia es pronunciava el portaveu d’ERC, Alex Montornès, que acusava Albiol de fer “ús propagandístic” d’un menor i d’estigmatitzar un col·lectiu vulnerable.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram