Un sanitari practica una prova de detecció de la malaltia a un home en una imatge d’arxiu. Foto: Oriol Bosch / ACN

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona -un dels 5 equipaments sanitaris catalans que s’ampliaran per fer front a la pandèmia- està treballant en la preparació d’un test ràpid de detecció del coronavirus que permetria obtenir resultats en només 15 minuts. Segons diversos mitjans, aquesta prova exprés tindria diverses aplicacions i podria utilitzar-se, per exemple, a les portes d’accés de festivals de música, teatres, cinemes o competicions esportives, com ara partits de futbol.

“Si pots assegurar que una persona no té presència del virus en aquest moment, pots preveure que tampoc es reactivarà en les pròximes sis hores”, ha explicat el cap del Servei de Malalties Infeccioses de Can Ruti i director del centre d’investigació IrsiCaixa, el doctor Bonaventura Clotet, en declaracions a RAC1. La previsió és que aquests tests puguin estar disponibles en setmanes. Pel que fa a la vacuna, encara caldrà esperar que les proves garanteixin resultats amb garanties, moment en què es procedirà a vacunar una part de la població en funció del nombre de dosis disponibles.

CRIBRATGE MASSIU
El Departament de Salut iniciava dilluns un cribratge massiu de proves PCR al CAP de Llefià i al de Gran Sol, tal com ja va fer durant l’agost a Santa Coloma. L’objectiu dels prop d’un miler de tests diaris previstos és poder detectar possibles casos asimptomàtics. Per altra banda, segons recull Badalona Comunicació, les gairebé 500 proves realitzades entre el 28 i 29 d’agost a diversos blocs de la Salut van permetre localitzar 13 positius, un 2,6% del total de participants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram