Recollida de firmes a les portes del CAP Bufalà-Canyet per evitar la centralització del servei de Pediatria. Foto: AVV Bufalà

Les diputades d’En Comú Podem Susana Segovia i Marta Ribas porten al Parlament en forma de proposta de resolució la desaparició del Servei de Pediatria del Centre d’Atenció Primària (CAP) Bufalà-Canyet de Badalona. Aquest moviment dels comuns es produeix després que la Generalitat anunciés oficialment la centralització d’aquesta especialitat al CAP del barri Centre Doctor Robert, una decisió que implica allunyar aquest servei de les famílies que resideixen als barris de Bonavista, Canyet, Bufalà i part del de Montigalà-Batllòria.

En aquest sentit, el grup municipal de Badalona En Comú Podem també presentarà al ple de juliol una moció per defensar el manteniment del servei i aconseguir el suport de la resta de formacions del consistori badaloní per poder pressionar el govern català. “Aquesta zona té un nombre molt elevat d’infants, i en un servei tan bàsic com la pediatria necessitem atenció a prop de casa. És un pas enrere fer aquest canvi, quan el repte avui és reforçar l’atenció de pediatria amb més recursos humans i qualitat del servei”, apunta la presidenta del grup, Aïda Llauradó, que considera que la centralització debilita encara més la salut pública.

Pels comuns, tal com es defensa en la proposta de resolució, no només cal mantenir el servei al CAP Bufalà-Canyet sinó que s’ha d’invertir els recursos necessaris per ampliar-lo i millorar les condicions i remuneració del personal de l’equipament. També des de les diverses associacions de veïns de les zones afectades s’està fent una recollida de firmes contra la desaparició del servei.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram