El servei d’assistència per demanar l’Ingrés Mínim Vital que ha habilitat a l’Ateneu Carme Claramunt el grup municipal de Guanyem. Foto: Guanyem

El grup municipal del Guanyem s’ha vist obligar a tancar per motius sanitaris l’Ateneu Carme Claramunt, on fins ara s’estava oferint assistència en els tràmits per a demanar l’Ingrés Mínim Vital. Des de la formació liderada per Dolors Sabater asseguren que les noves mesures de prevenció de contagis no permeten continuar oferint aquest servei de forma segura a l’espai sense adequar-lo i emplacen el govern de Xavier García Albiol a proporcionar una alternativa per poder continuar realitzant aquest acompanyament a les famílies necessitades.

Segons apunta el partit en un comunicat, malgrat que la decisió s’ha pres per tal d’evitar riscos, els voluntaris han pogut comprovar en aquestes tres setmanes d’assistència les mancances amb les quals es troben molts veïns i la necessitat d’oferir un servei d’aquestes característiques. “La majoria de persones que hem ajudat han estat dones amb persones al seu càrrec, i amb situacions administratives complexes. A més, moltes d’elles no disposaven dels mitjans ni coneixements informàtics per poder tramitar la petició”, assenyalen.

En aquest sentit, la formació demana al consistori la posada en marxa “urgent” d’un servei alternatiu d’assistència per sol·licitar l’ajuda estatal i denuncia un cop més la situació de col·lapse dels Serveis Socials municipals, que es pot veure encara més agreujada amb la represa dels desnonaments i amb la possibilitat d’un nou confinament a l’horitzó.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram