El tradicional pregó de la festa major d’agost a Badalona de l’any 2018. Foto: Aj. de Badalona

El Grup municipal de Guanyem demana al govern encapçalat per Xavier García Albiol que utilitzi el pressupost en cultura que no s’ha pogut gastar a causa de la pandèmia del coronavirus per reactivar el sector. La formació liderada per Dolors Sabater considera que s’ha d’impulsar un pla de reactivació local i aposta per la celebració dels concerts de la festa major d’agost en recintes a l’aire lliure amb aforament limitat.

“Els artistes i el món de la cultura també necessiten menjar. Hem de reactivar el sector cultural econòmicament”, apunta el regidor de Guanyem Toni Flores, que recorda que molts agents culturals han patit una davallada d’ingressos gairebé total a causa de l’estat d’alarma i l’actual situació sanitària. Per pal·liar els efectes d’aquesta crisi, la formació creu que el consistori hauria de donar ús als diners que ja estaven inicialment destinats al sector impulsant mesures de reactivació i la promoció d’actes on es garanteixi la presència d’artistes locals.

Un d’aquests esdeveniments que podria ajudar a la recuperació del sector podrien ser els concerts de la festa major d’agost a la ciutat, una cita que -després que la comissió de festes denunciés la intenció de l’Ajuntament de suspendre les actuacions- finalment se celebrarà en algun espai on es pugui controlar l’accés i mantenir les distàncies de seguretat, tal com anunciava la regidora de Cultura, Amanda Feria Chica, en declaracions a Badalona Comunicació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram