La conferència municipal d’ERC d’aquest diumenge. Foto: ERC

L’assemblea local d’ERC a Badalona va aprovar per unanimitat diumenge el document Activem BDN, un full de ruta on es remarca la necessitat d’enfortir les forces d’esquerres locals per tal de poder construir un projecte de ciutat a llarg termini. Després de rebre el vistiplau de l’executiva local el passat 17 de juny i un cop incorporades les esmenes acceptades o modificades per la comissió redactora, el grup municipal va presentar en una conferència la versió definitiva d’un plec que de servir per modernitzar tant la formació com la política del municipi, després del canvi de cicle que consideren va suposar la segona investidura de Xavier García Albiol com a alcalde de Badalona.

“És moment per tancar una etapa política a Badalona i deixar els greuges i les desavinences de tothom enrere. S’ha viscut un punt d’inflexió i ara cal continuar treballant per la ciutat sense demora, cadascú des del seu projecte polític i sempre oberts a possibles aliances de progrés perquè la ciutat pugui fer el salt qualitatiu que es mereix i necessita”, assenyalen els republicans en un dels punts introductoris del document, on també s’apunta la necessitat de grans consensos per poder combatre la inestabilitat política característica d’aquests últims anys.

ERC també apunta la importància de reaccionar davant uns problemes una situació crítica que s’ha vist agreujada per la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia. En aquest sentit, la formació considera que cal definir un projecte centrat en l’eix social, recuperar el carrer i el contacte amb entitats i ciutadania i aposten per aprofitar el gran potencial de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram